2016. január 25., hétfő

Esküvői jégszobor, jégcsúszda

Nyári és téli esküvők lélegzetelállító látványossága lehet egyaránt a jégből készült dekoráció.

A jégtömbökből kifaragott változatos formák különleges fényekkel megvilágítva még izgalmasabbá teszik a díszítést. A vendégek biztosan ámulni fognak a mulandó látványosságok miatt.

A történetírók szerint már időszámításunk után 387-ben készítettek Kínában a császár számára a folyók jegéből jégszobrokat. Így elmondhatjuk, hogy nem a legújabb idők találmánya a jégszoborral való dekorálás, hanem bizony évszázadokon keresztül volt kedvelt eszköz a rendezvényeken.

Több lehetőséget is rejt a jégszobor faragás.

A jégszobrok ábrázolhatják az esküvői párt, hattyúpárt, vagy a szerelmesek szívét, melyben középen látható az ifjú pár neve, vagy monogramja.


Téli esküvőkön akár a bejárat előtt is elhelyezésre kerülhet nagyobb méretű jégszobor, mely maradandó látványosság lesz nemcsak a meghívottaknak, hanem a környéken járóknak is.


Az asztalok díszítésére kisebb méretű egységes kinézetű jégszobrok elhelyezését javasoljuk, melyek kis szívet, vagy a pár monogramját ábrázolják.

A szobrok még hatásosabbak akkor, ha a művész belefagyaszt néhány szál virágot, esetleg az esküvő meghívóját megmunkálás előtt a jégtömbbe.


Nemcsak dekorációként, hanem használati tárgyként is alkalmazhatjuk az esküvőn a jégtömböket, ugyanis a szobrászok kézügyességét kihasználva jégcsúszdákat készíttethetünk. Ezeknek a díszítésen túl plusz funkciója is van, méghozzá az, hogy a színes italt a tetején beleöntik a szoborba, majd az különböző medrekbe terelve, a tömb alján látványosan folyik ki. Szokás a szobor végére két külön kis utacskát kialakítani, így a vőlegény és a menyasszony egyszerre tudja szomját csillapítani a kifolyó itallal.


A lakodalomban bárki kipróbálhatja akár erősebb italokkal ezt a vicces kortyolgatást. Csak óvatosan, nehogy a végén valaki az olvadozó jégcsúszdát akarja elfogyasztani.
Néhány hazai szolgáltató – többek között partnerünk az Ice-Art Bt – helyszíni látványfaragás készítését is vállalja. Ennek keretében a rendezvény helyszínén 15-25 perc alatt egyedülálló technikával készíti el a szobrász „műalkotását”. A műsor szabadtéren és zárt helyen egyaránt kivitelezhető, egyedi koreográfiával akár a megrendelő által kért mintával is készülhet.

Nemrégiben piacra dobták a mű jégkockákat, melyekbe mini LED fényeket építettek bele. Ezekből a jégkockákból épülhetnek asztali dekorációk.  Mivel vízállóak, így akár a kikészített poharakba, bólés edényekbe is úsztathatunk párat belőlük. Az esti fényekkel megvilágított teremben pazar látványt nyújtanak.




Elérhetőségeim: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895