2015. szeptember 2., szerda

Vendégkönyv – A gondolatok megőrzésére

Esküvői vendégkönyv egy életre szóló emlék lesz az ifjú pár számára, hiszen a rokonok, barátok, ismerősök mind-mind megtöltik azt gondolataikkal, jókívánságaikkal, rajzaikkal. Több évvel a házasság megkötése után csodás élményt nyújt, mikor a házaspár együtt újra végiglapozza a könyvet, újraolvassák szeretteik üzeneteit.

Belső tartalmát tekintve az első oldalakon az esemény időpontját, helyszínét, a résztvevők nevét tüntetik fel, köszönetet mondva a nagy napot előkészítő és segítő szakembereknek. Itt kerülnek felsorolásra a ceremóniát levezénylő anyakönyvvezető,  pap, lelkész, vőfély, valamint az esküvői szolgáltatók (ceremóniamester, fotós, fodrász, sminkes, stb.).
Belekerül a könyvbe a tanuk neve, a szertartás és vacsora helyszínei, és a vacsorán elfogyasztott menüsor is. Az adatok felsorolása után egy rövid versikében tudatja a könyv, hogy milyen célból is készült. Ez a vers lehet saját ihletésű, vagy egy dalszöveg, versrészlet.

Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert,
akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát,
akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.
(Hemingway)

----

Egy életen át akarok veled élni,
Örömet és bánatot együtt elviselni,
Két szerelmes szívnek e világon együtt könnyebb,
Nehézséget leküzdve, mostantól örökre


A következő oldalon felhívja a vendégeket arra, hogy írjanak pár sort, pár gondolatot a vendégkönyvbe. Itt a násznép tagjai mindannyian lejegyezhetik érzéseiket, jókívánságaikat, melyekkel az ifjú párt közös útjára bocsátják.

A vendégkönyv külső megjelenése általában az esküvő hangulatát tükrözi. Készülhet a könyv borítója papírból, bársonyból, brokát anyagból, selyemből vagy bőrből is.

http://www.weddingparaphernalia.co.uk/Images/SF/vintage-lace-guestbook.jpg

Sok menyasszony az esküvő után az új otthon díszeként becses és látható helyre teszi a könyvet, mert annyira szép emlékeket idéz benne és megjelenése emeli az otthon fényét.

http://www.beachwedding.org/wp-content/uploads/IMG_51601.jpg

Természetesen rengeteg kreatív ötlettel fel lehet dobni a megszokott stílust, nem muszáj ragaszkodnunk a konvenciókhoz. A legújabb trend a fa alakú falikép, melyen a vendégek ujjlenyomataikat hagyhatják emlékeztetőül az ifjú pár számára.

http://farm9.staticflickr.com/8223/8341062271_16bdb0649f.jpg

http://wedding-pictures.onewed.com/match/images/14495/unique-wedding-guest-book-ideas-wedding-art.original.png?1379115285

Néhány ötletes vendégkönyv típust láthattok itt:

Köveket helyezve egy áttetsző üvegbe csodálatos dekorációként használhatjuk később a lakásban, mely mindig szem előtt van és emlékeztet az esküvőnk napjára.

http://sweetvioletbride.com/wp-content/uploads/2013/06/Wedding-Guest-Book-Alternatives-6.jpg

További természetet ábrázoló vendégkönyv ötlet, mely képként éli tovább életét az ifjú pár otthonában. A falevelekre minden vendég ráírhatja jókívánságát.

http://www.weddingomania.com/pictures/creative-fall-wedding-guest-books-3-500x375.jpg.

A vendégkönyv feleleveníti az emlékeket sok év múltán is, így igazán fontos eleme az esküvői ceremóniának. Ne feledkezzetek el róla!


Elérhetőségeim: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895