2016. január 15., péntek

Táncoktatás – esküvői nyitótánc

Az esküvő fénypontja a ceremónia lezajlása után az esti mulatság.
A lakodalom egyik legfontosabb mozzanata a nyitótánc. Az ifjú pár első tánca a meghívott vendégek előtt mindenki számára emlékezetes élmény lesz, éppen ezért nem árt ha az esküvő előtt gyakoroltok egy kicsit.


Sokan a klasszikus táncokat ma már nem is ismerik, nem táncolják, így igazán hasznos tánctanárt felkeresni, aki néhány óra alatt megmutatja nektek az alapvető tánclépéseket és felkészít a szereplésre. A nyitótánc általában az angol, vagy a bécsi keringő lépéseiből áll. Bár sok esetben a latin hangulatot kedvelő párok az érzéki rumba ritmusaira táncolhatják el közös életük első táncát.
De igazán egyedi, ha külön koreográfiát tanultok be, nem hagyományos nyitótánc zené(k)re. Tánctanárotok segíteni fog, hogy a Hozzátok illő zenéket és táncokat válogassátok össze.


A tánctanár tanácsokkal tud ellátni titeket arra vonatkozóan is, hogy milyen cipőben táncoljatok, mire figyeljetek a ruhákkal kapcsolatban. Bizony nem egyszerű a lapos, sportos cipőkhöz szokott lábakkal magassarkúban ropni, ráadásul a hosszú uszályos menyasszonyi ruhák is okozhatnak galibát a tánc alatt.

A legújabb szokásként, külföldi mintára egyre több esküvőn láthatunk meglepetés táncokat. Sokszor az újdonsült házaspár lepi meg a vendégeket egy lélegzet elállító produkcióval, de néha a meghívottak adnak elő egy jópofa táncot.
Egyre több videó kering a nagy közösségi portálokon, ahol menyasszony-vőlegény, apa-lánya, anya-apa, barátok mutatnak be egy előre megkoreografált és betanult táncot. Ezeket a produkciókat  bizony nagyon sok gyakorlás előzi meg, mely profi tánctanár segítsége nélkül igazán nehezen tudna összejönni.


Az esküvői tánc betanulásának ideje természetesen függ attól, hogy ti mennyire vagytok képzett táncosok, illetve milyen hosszúságú a választott koreográfia. A tánctanárok minden esetben magánórák keretein belül készítenek fel benneteket a nagy bemutatóra.
Nemcsak az ifjú párnak lehet hasznos a tánctanár oktatásának igénybevétele, hanem a násznép között is akad jó néhány fiatal, aki megismerkedne a klasszikus vagy a modern táncokkal, így érdemes lehet előre egyeztetni a rokonokkal, ismerősökkel, ki akar még veletek együtt tanulni a nagy napra.


Elérhetőségeim: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895