2015. június 19., péntek

Esküvői szalvéta

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvői szalvéta megjelenése az esküvői asztalon a legutolsóként kiválasztandó dolog. Igazából nincs jelentősége a színének, formájának, anyagának.

Ez bizony egy nagy tévedés. Az esküvői asztal és a terem díszítésének egyik kiemelkedően fontos eleme a szalvéta. Egy különleges anyagválasztás, vagy hajtás akár egy egyszerű fehér terítővel letakart asztalt is csodálatossá varázsolhat.

Ha az esküvői költségvetés megengedi, akkor választhatunk textil, damaszt szalvétát a terítéshez, melynek elegáns megjelenése az asztalok és az esküvő fényét is emeli.

Az asztalkendők hajtásával is vihetünk új színt a dekorációba, hiszen egy különleges hajtási technika egyedül is dísze lehet a vendéglátó asztaloknak.

Forrás: http://pixabay.com/hu/virág-táblázatban-virágszirom-69722/

A szalvétát hajthatjuk hattyú formájúra, vagy készíthetünk kis zsebet rá, melybe a menükártyát helyezzük.

Forrás: http://www.weddingchicks.com/2012/08/31/pink-and-gray-garden-wedding/ 

Amennyiben a papír alapú szalvéta használata mellett döntünk, akkor egyedivé varázsolhatjuk ezeket a darabokat díszes szalvétagyűrűk alkalmazásával. Ezek lehetnek akár száraz, vagy művirágokkal díszített, vintage ékszer formájú, esetleg egyedi kerámia alapú darabok is.

Forrás: http://www.aliexpress.com

Az egyszínű szalvétákat feldobhatjuk szatén, vagy organza szalaggal. Ha szűkös a költségvetés, akkor akár nagy bevásárlóközpontban kapható, több rétegű szalvéta csomagokból is kihozhatjuk a legtrendibb dekorációt ezzel a módszerrel.






Tavaszi-nyári esküvők esetében a szalaggal ráköthetünk minden szalvétára egy szál élő virágot, míg ősszel színes falevelet használhatunk, télen pedig akár mini tobozok, fahéj, fenyőágak is dekorálhatják a szalvétákat.

Forrás: http://www.intimateweddings.com/blog/10-inspired-ideas-napkins/


A modern nyomtatási technológia ma már lehetővé teszi, hogy akár kis mennyiségben is lehessen egyedi feliratokkal ellátni a papírszalvétákat. Így akár a ceremónia napjának emlékéül az esküvő végén a vendégek a megmaradt darabokat hazavihetik.

Forrás: www.beau-coup.com
Az esküvői menü is rákerülhet a szalvétára, így akár megspórolhatunk egy plusz kiadást, a menükártyák elkészítésének költségét.

http://huddlesonlinens.com/blog/wedding-menu-printed-on-napkin/

Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a kiválasztott szalvéták színe harmonizáljon a terem, illetve a székek dekorációjának színével, mert egy nagymértékű eltéréssel akár tönkre is tehetjük az egész látványt.


Elérhetőségeim: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895