2012. június 12., kedd

A szülőköszöntő ajándék

Az esküvők egyik legmeghatóbb és legmeghittebb pillanata, amikor a fiatal pár mindkét tagja átadja szüleiknek a szülőköszöntő ajándékot, így mondva köszönetet nekik, hogy felnevelték őket, és hogy segítettek nekik életük során mindaddig, amíg elkezdhették életük új szakaszát párjuk oldalán, a házasságban.
Az ajándék átadása általában a polgári ceremónia végén történik.

A szülőköszöntő ajándék általában valami apróság, leggyakrabban egy csokor virág az örömanyáknak és egy üveg bor az örömapáknak.
Természetesen nincsenek ebben sem kötöttségek, csokival vagy bármilyen egyéb aprósággal készülhettek, amiről tudjátok, hogy szüleitek örülnének. 

Az örömanyák virágcsokrát ajánlott összehangolni a menyasszonyi csokor és a dekoráció színvilágával, de a virágosok bármilyen egyedi kérést tudnak teljesíteni, ha például édesanyátok kedvenc virágaiból szeretnétek a csokrot összeállíttatni. Ha bizonytalanok vagytok, kérjétek a dekoros vagy az esküvőszervező tanácsát, ő kapcsolatban áll a megfelelő beszállítókkal és virágosokkal, akik segíthetnek nektek a választásban.

Az ajándékbor kiválasztására is sok lehetőségetek van, ha valami különlegességet választanátok. Nemcsak a bor lehet különleges, hanem a csomagolással is egyedivé tehetitek, ami illik az ünnepi hangulathoz. Kérhetitek a palackozást egy különleges üvegbe, de már több cégnél is lehet rendelni egyedi borospalack-címkét. A címkére bármilyen általatok választott szöveg kerülhet. Ráírathatjátok a szülő nevét, hogy így névre szóló ajándékká tegyétek, de bármilyen üzenet vagy idézet is rákerülhet.  Általában sok sablon áll rendelkezésre, amiből kiválaszthatjátok a nektek tetszőt, de ha jobb ötletetek is van, akkor a grafikusok biztosan elkészítik.
Az ajándék csomagolásával is alkalmivá tehetitek az ajándékot: például különböző festett vagy különleges formájú díszdobozokkal, díszcsomagolásokkal, de beletehetitek tüll- vagy organzatáskába is.

Ugyanúgy, mint a köszönetajándékoknál, itt sem kell a szokásokhoz kötnötök magatokat: bármilyen apróságot adhattok, aminek örülnének, hiszen ennek az ajándéknak az a lényege, hogy személy szerint nekik mondotok köszönetet azért a gondoskodásért és szeretetért, amit tőlük kaptatok! 

Elérhetőségeim: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895