2014. november 14., péntek

Esküvői dekoráció

Az esküvő hangulatát leginkább a dekoráció fogja meghatározni, hiszen a terem díszítése lesz az első, amit vendégeitek meglátnak, amikor megérkeznek a lagzi helyszínére.

A dekorációba minden egyes a lagzin használt díszítőelem beletartozik, ezeket mindig össze kell hangolni, hogy harmonikus és elegáns legyen az összhatás. A dekoráció részei a virágok: a menyasszony, az örömanyák és a koszorúslányok csokrai, az asztaldíszek, a vőlegény, és a tanuk kitűzői.
Ide tartoznak a papíralapú elemek is, például az ültető kártyák és a menü kártyák is.
A különböző textilek is meghatározóak: az asztalterítők és futók, a székszoknyák és a székszoknya masnik.
A lufis díszítés is népszerű és könnyen megvalósítható, választhattok normál és héliumos lufikat, különböző színben, méretben és mintával, de ezek kérhetőek már normál és villogó led-világítással is, amivel egy esti program igazán látványossá és meghitté tehető. 

A dekoros még a tervezés folyamatában elbeszélget veletek és alaposan kikérdez titeket az igényeitekről, kéréseitekről. Ilyenkor kerül meghatározásra az esküvő fő színvilága és stílusa. Ezt valamennyire meghatározza az esküvő helyszíne is, pl. falak színe stb. Fő színvilágnak választhatjátok a kedvenc színeiteket, lehet a kedvenc virág alapján is dönteni, de alkalmazkodhattok az évszakhoz, például tavasszal pasztell, ősszel a barna és különböző árnyalatai. Vannak olyan színösszeállítások, amelyek minden helyszínen és minden évszakban ünnepi hangulatot hoznak, ilyen a fehér vagy a bordó arannyal vagy ezüsttel.

Az esküvő stílusa is meghatározza a dekoráció jellegét. Egy modern stílusú lagzira általában a minimál stílus és a visszafogott színvilág jellemző, míg egy elegáns hagyományos lagzin legtöbbször a bordó vagy almazöld  színekkel találkozhatunk arany vagy ezüst díszítéssel. Mostanában a vintage hangulatú esküvők egyre gyakoribbak, természetes díszítéssel és anyagokkal, vadvirágokkal és levendulával, általában fehér és halványlila színekkel.

Ha kiválasztottátok a fő színeket, akkor az esküvő minden egyes díszének harmonizálnia kell vele. Össze kell hangolnotok a textilek színét: a terítőkét a főasztalon és a vendégek asztalán, a székszoknyákat és a székszoknya masnikat. A virágdíszítés is alkalmazkodjon az esküvő színvilágához, például a menyasszonyi csokor és a dobócsokor, a koszorúslányok és az örömanyák csokrai, de gyakori elem, hogy a menyasszonyi csokor egy-egy jellemzőbb virága van a vendégek asztalán és a főasztalon is elhelyezve. A virágdíszítés visszaköszönhet a teremdekorációban vagy a szabadtéri szertartásnál a virágkapu díszítésében is. A különböző papírdíszeket, az ültető és menü kártyákat, a szalvétákat is már ebben a stílusban és színvilágban kell kinyomtatni. Arra figyeljetek, hogy az asztaldíszítésnél visszafogott és ne túlzsúfolt legyen az összhatás, nehogy a végén ne maradjon hely az ételnek a túl sok dísz miatt!

A dekoráció stílusát a helyszín jellege is meghatározza, nem lehet minden stílust minden helyszínre ráerőltetni. Azonban gyakran egy ügyes dekoráció nagyon sokat tud változtatni egy-egy hely hangulatán!

Ha igazán stílusos és egyedi dekorációt szeretnétek, akkor az esküvő minden egyes állomásának díszítését összehangoljátok. A polgári szertartás helyszínén is megjelenhet az esküvő többi elemére jellemző virágdísz.
A templom díszítése is harmonizálhat a többi helyszín dekorációjával, itt azonban nagyon visszafogottan kell eljárni, általában az oltáron lévő virágdíszben és a padsorok díszítésében merül ki az itteni dekoráció. Később a lakodalom helyszínén köt titeket a legkevesebb szabály, itt már szabadabban kiélhetitek kreativitásotokat és igazíthatjátok a hely stílusát a saját személyiségetekhez.


Mindenképpen kérjétek egy dekoros segítségét, az ő tapasztalatával nagyon sok idegeskedéstől megkímélitek magatokat és biztosak lehettek benne, hogy az eredmény is látványos lesz. Emellett egy dekoros mindig tudja, hogy honnan szerezze be az alapanyagokat jó minőségben és megfelelő áron. A szervezés terhét is leveszi a vállatokról, hiszen nem kell az esküvő előtti napot teremdíszítéssel töltenetek, elég lesz megtekinteni a végeredményt. Ilyenkor a dekoráció lebontásáról is a dekoros gondoskodik, így az esküvő utáni napot, házasságotok első napját nem a teremdíszítés szétszedésével kell töltenetek. 

Elérhetőségeim: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895