2015. december 17., csütörtök

Esküvői galambröptetés

Az esküvő két ember összetartozását és szerelmét szimbolizálja. Évszázadokra visszanyúló hagyomány, hogy ezeket az értékeket egy másik szimbólummal, a fehér galambok röptetésével is kifejezzék a párok az esküvő napján. 

Az ókori Egyiptomban a galamb a halhatatlanság jelképe volt, a zsidó hagyományokban az ártatlanságot, a korai kereszténységben pedig a tisztaságot, szelidséget szimbolizálta. Ez a kecses madár az emberek tudatában mindig is a harmónia, a béke, a szeretet, és a tisztaság értékeit képviselte.


Ezeket az értékeket jeleníti meg az esküvői galamb röptetés. Kifejezésre juttatja a párok közötti hűséget, beteljesült szerelmüket. Legyen a Ti esküvőtökön is egy csodás élmény, mikor a galamb pár jelképezve szerelmeteket, együtt röpül az ég felé szabadon.


Miután eldöntöttétek, hogy megrendelitek a galamb röptetést az esküvői ceremóniára, el kell döntenetek azt is, hogy kézből fogjátok a madarakat felengedni, vagy az erre a célra kifejlesztett kalitkából, kosárból, dobozból.
Nem kell attól tartanotok, hogy mi lesz szegény állatokkal miután elengeditek őket, hiszen a reptetés során a tenyésztők postagalambokkal dolgoznak, így ezek az állatok hamarosan visszatérnek saját otthonukba, dúcukba.


A kézből felengedés során a menyasszony és a vőlegény is egy-egy fehér galambot fog a kezébe, majd egyszerre engedik szabadon a madarakat. 

A dobozból való felengedés során, akár 10-20 galamb is egyszerre repülhet az ég felé. Egy szalag segítségével tudjátok a tartó fedelét kinyitni és a madarakat szabadon engedni.

Sokszor látványos elemként nemcsak az ifjú pár, hanem a násznép tagjai is felengednek egy-egy galambot, így mindenki részese lehet ennek a páratlan élménynek.

Senkinek nem kell attól félnie, hogy az állatokat megfogva valamilyen kárt okoznak bennük, hiszen a szolgáltatók szakértői részletes tanácsokkal fognak titeket ellátni, hogyan is kell majd a madarakkal bánnotok.


Arra nagyon figyeljetek oda, ha ilyen szolgáltatást rendeltek, hogy a fotóst, videóst és a vőfélyt/ceremóniamestert tájékoztassátok előre az eseményről, szükséges, hogy fel tudjanak készülni ők is, hiszen ez egy megismételhetetlen pillanat lesz, melyről egy vendégnek sem szabad lemaradnia.

Mivel örök emlékként fotók is készülnek az eseményről, így fontos, hogy a galambokat ne dobjátok a magasba, mert így eltakarhatjátok az arcotokat. Nem fogják a fotók megörökíteni, mennyire boldogok voltatok ezekben a pillanatokban. A madarak imádják a repülést, így amint szétnyitjátok a tenyereteket, azonnal útnak is erednek. 


Elérhetőségeim: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895