2013. augusztus 18., vasárnap

Hogyan válassz cipőt az esküvődre?

Sok menyasszony nem gondol bele, hogy mennyire fontos a megfelelő cipő viselése az esküvőn, hiszen úgyis takarja a menyasszonyi ruha. Azonban többször előfordulhat, hogy a ruha alól kivillan a cipő, ezért fontos, hogy a megfelelő darabot válasszuk erre a különleges alkalomra. Mint a ruha bármelyik kiegészítője: a nem megfelelő cipő is sokat ronthat az amúgy tökéletes összképen. 

A legfontosabb tanácsunk: csak olyan cipőt válassz, ami kényelmes. Ne feledd: szinte egy teljes napon át kell viselned, miközben állva fogadjátok a gratulációkat és a násznép minden tagja veled akar táncolni. A cipőt ne az esküvőn viseld először, tanácsos előtte otthon felhúzni párszor, hogy biztosan ne törje fel a lábadat. Ha nem szoktál magas sarkút viselni, akkor ne az esküvőre vegyél fel számodra kényelmetlenebb extra magas sarkú darabot, mert botladozni fogsz, és nehezen tudsz majd benne táncolni. Ráadásul biztos lehetsz benne, hogy egy ilyen cipőben nem fogod magad komfortosan érezni, pedig fontos, hogy a Nagy Napon igazán jól érezd magad! Ma már lapos vagy alacsonyabb sarkú cipőket is tudsz venni elegáns fazonban. 

A cipősarok választásnál még egy nagyon fontos dolgot kell figyelembe venni: a párod magasságát. Ha csak kis különbség van kettőtök magassága között, akkor ne magasítsd magad még jobban, mert egyrészt valószínűleg őt is zavarni fogja, másrészt a fotókon sem fogtok jól mutatni. 

Mint a menyasszonyi ruhánál is ajánlottuk: csak olyat vegyél fel a Nagy Napon, ami közel áll személyiségedhez, illik a lagzi helyszínéhez és stílusához. Ma már nagyon sok anyagból készült cipőt választhatsz: bőrből, szaténból, selyemből, azonban fontold meg, hogy ha szabadtéri, kerti helyszíne is van a lagzinak, akkor inkább egy kevésbé finom anyagot válassz, mert egy selyem- vagy szaténcipő rövid idő alatt nagyon el tud koszolódni. 

Hagyományosan a menyasszonyi cipő színben is illik a menyasszonyi ruhához. De ma már ugyanúgy, ahogy gyakran a menyasszonyi ruhák sem hófehérek, a menyasszonyi cipődivat sem követi a hagyományokat, és egyre népszerűbbek az ezüst- vagy aranyszínű cipők. Természetesen itt is figyelj arra, hogy harmonizáljon a ruha és a cipő színe, például egy tört-fehér ruhához ne vegyél fel hófehér cipőt vagy egy arannyal díszített ruhához ezüstös cipőt. A cipő díszítését is hasonlítsd össze a ruha díszítésével: gyöngyös cipőhöz nem illik a strassz-köves ruha és fordítva. A díszítésnél figyelj arra, hogy ne legyenek túlságosan kiálló részek, kövek a cipőn, mert séta vagy tánc közben beakadhat a ruhába. 

A cipőfazonok közül is választhatsz: a legelegánsabb természetesen a zárt magas-sarkú, de megfelelő lehet a félig nyitott vagy nyitott szandál is.  A menyasszonyok általában az évszak alapján döntenek, de ugyanilyen fontos, hogy a lagzi és a ruha stílusát is figyelembe vegyük: egy előkelőbb helyszínen jobban mutat az elegáns zárt cipő, de a hagyományos, nagy abroncsos ruhákhoz is ezt a cipőfazont ajánljuk. 

A cipőt mindig próbáld fel a menyasszonyi ruhához, hogy a ruha hossza biztosan takarja a cipőt, az esetleges extra magas sarok ellenére is, illetve ne legyen túl hosszú, ha egy laposabb talpút szeretnél. 

Előfordulhat, hogy a legnagyobb elővigyázatosság és tudatos készülődés ellenére is feltöri a lábadat az ünnepi cipő, de ha van nálad sebtapasz és egy szintén elegáns váltócipő, amit áthúzhatsz vacsora vagy később a tánc alatt egy rövid időre, akkor már biztosan nem fog több kellemetlen meglepetés érni a Nagy Napon! 


Elérhetőségeim: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése