2017. június 17., szombat

Esküvői sátor bérlés és a kellékekAz ifjú párok nagy többsége májustól kora őszig tervezi esküvőjének megtartását. Nagy többségük az esküvőjét bel-téren képzeli el, azonban sokan gondolják úgy, hogy inkább a szabadban ünneplik meg meghívott vendégeikkel együtt, a boldog együttélésük kezdetét.

Az időjárás azonban szeszélyes lehet, az előrejelzések pedig még mindig bizonytalanok. A reggel még csodás napsütés és kék ég, délutánra felhőssé válhat, estére pedig akár vihar és eső is tombolhat a rendezvény helyszínén. Nem elég néhány széket és asztal kitenni a kert közepére, hiszen az időjárás okozta kellemetlenségek percek alatt tönkre tehetik az eseményt.

Persze erről senki nem akar tudomást venni, hiszen az esküvői sátor bérlése plusz költségként jelentkezik a kiadások között. Már a helyszín kiválasztásakor tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan mekkora terület áll rendelkezésünkre az adott helyen. A násznép létszáma alapján meg kell határoznunk a sátor méretét.


Általában a szögletes sátor választása jobb, mint a kör alakú, mivel így jobban kihasználható minden hely. Számos stílusú sátor bérelhető, néhány dologra figyeljünk az árajánlatok összehasonlításánál.

Elsőként említenénk a sátor anyagát. Vegyük figyelembe azt, hogy a fullasztó hőségben nem feltétlenül járunk jól egy poliészter ponyvából készült, ablaktalan modellel. Válasszunk olyan sátrat, aminek ha nincs is ablaka, legalább egyszerűen feltekerhetőek legyenek az oldalfalak. A gyorsaság feltétlenül fontos, mert egy hirtelen támadt zivatar, záporeső esetén nem szabad késlekedni a falak leengedésével, különben nem ússzák meg a vendégek szárazon a bulit.

A padló kérdése is fontos, hiszen a a füves-talaj nem minden esetben egyenletes gyeptéglából kirakott, vagy betonozott terület, így a közlekedés, a tánc kényelmetlen és balesetveszélyes lehet. Arra is gondoljunk, hogy esetleg az esküvő napját megelőzően az eső már feláztathatja a helyszínt, így lehet, hogy pocsolyában, sárban kellene a vendégeknek jól szórakozniuk. Ha nem engedi meg a költségvetés a teljes padlózat lerakását, akkor legalább a táncparkett helyét tegyük biztonságossá. A meghívottakat érdemes az esemény előtt tájékoztatni, hogy kényelmes lábbeliben érkezzenek, nehogy a magas sarkú cipők minduntalan bemélyedjenek a fűcsomók közé.

A világításról sem szabad elfeledkeznünk, hiszen az akár éjszakába nyúló lakodalom igényli a megvilágítást. Rengeteg lehetőségünk van dekoratív megoldásokkal díszíteni a sátrat, például LED alapú fény-füzéreket vezethetünk végig a sátort tartó szerkezeten. Még az esküvő szervezésekor tudjuk meg, hogy a helyszínen elektromos áram biztosított-e, van-e elég hosszabbító az áram kivezetéséhez. Amennyiben nincs, akkor még egy generátor bérlését is be kell iktatnunk a költségek közé.

A hűtés-fűtés problémájára szintén fordítsunk figyelmet. Nyáron egy sátrat nagyon nehéz lehűteni légkondicionálóval, de nem lehetetlen. Hűvösebb őszi napokon pedig elkelhet néhány fűtőtest, és meleg takaró. Javasoljuk az infra-paneles megoldást.


Elérhetőségeink: 
Bánhegyi Zsófi 
Esküvő- és Rendezvényszervező
Mobil: +3630-456-1895